NL  |   | 
Contact | Sitemap | Help       Zoeken:   .be

Koninkrijk BelgiŰ

Agentschap van de Schuld

 

U bent hier : Producten breadcrumb image Lineaire obligaties (OLO's) breadcrumb image Aanbestedingstechniek

HOE VERLOOPT EEN AANBESTEDING ?

picture question markDe aanbestedingen gebeuren op basis van de prijzen, ingediend door de bieders.

De offertes moeten minstens 10 miljoen euro  bedragen en een veelvoud zijn van 1 miljoen euro.

De Schatkist stelt een minimumprijs vast. Alle offertes hoger dan deze minimumprijs worden voor het volledige bedrag aanvaard.

De offertes ingediend tegen de door de Schatkist in aanmerking genomen minimumprijs, kunnen proportioneel verminderd worden. In dat geval worden de proportioneel verminderde bedragen afgerond naar de hogere tranche van 1 miljoen euro, met een minimum van 10 miljoen euro per offerte.
 

picture clockTIJDSLIJN...

topic  T : dag van de aanbesteding offertes met mededinging

topic  T-5 (Maandag vˇˇr T) : Offerteaanvraag
In principe wordt de offerteaanvraag bekendgemaakt op de maandag die voorafgaat aan de aanbesteding, na 17 uur, via de bladzijden van de Schatkist. Hierin worden de lijnen aangekondigd die zullen aanbesteed worden (gewoonlijk twee of drie)

topic T-1 (Vrijdag vˇˇr T) : Aankondiging van de vork
Op de vrijdagmorgen voor de dag van de aanbesteding kondigt de Schatkist de vork aan van het bedrag waarbinnen de offertes met mededinging zullen worden toegewezen.

topic T : aanbesteding offertes met mededinging
Op de dag zelf (T) dienen de offertes met mededinging ingediend te worden vanaf 11.30 uur tot uiterlijk 12 uur 's middags. De resultaten van de aanbesteding worden gewoonlijk enkele minuten na de sluitingstijd voor het indienen van de offertes bekendgemaakt.

topic T+3 (Donderdag na T) : Gewone inschrijvingen buiten mededinging
De deelname aan de gewone inschrijvingen buiten mededinging is een voorrecht dat toegekend wordt aan de Primary Dealers. Gewone inschrijvingen buiten mededinging vinden plaats vanaf 11.30 uur tot uiterlijk 12 uur 's middags. De gewone inschrijvingen buiten mededinging gebeuren tegen de gewogen gemiddelde prijs van de aanbesteding.

topic T+5 (Maandag na T) : Speciale inschrijvingen buiten mededinging
De speciale inschrijvingen buiten mededinging (ook een voorrecht voor de Primary Dealers en steeds tegen de gewogen gemiddelde prijs) kunnen ook onder bepaalde voorwaarden ingediend worden vanaf 11.30 uur tot uiterlijk 12 uur 's middags.

topic Vereffening
De vereffening van de offertes met mededinging (OLO aanbesteding) vindt plaats op de tweede Target openingsdag volgend op de aanbesteding (T+2) via het Securities Settlement System van de Nationale Bank van BelgiŰ (NBB SSS).
De vereffening van de gewone en de speciale inschrijvingen buiten mededinging gebeurt op de dag van de indiening ervan (de gewone op T+3 en de speciale op T+5).
 

  Datum Vereffening
OLO Aanbesteding T T+2
Gewone Inschrijvingen buiten mededinging T+3 T+3
Speciale Inschrijvingen buiten mededinging T+5 T+5

MARKTCONVENTIES : het bedrag dat dient betaald te worden is de aangeboden prijs verhoogd met de verlopen interesten die berekend worden op een basis van "actual/actual".

Terugbetaling op de eindvervaldag : de terugbetaling geschiedt via het effectenclearingstelsel van de Nationale Bank van BelgiŰ die optreedt als "paying agent".
 
 

Laatste wijziging : 04-08-2015
Voor meer informatie kan u zich wenden tot :
phone number +32 (0)2 282 61 26, phone number +32 (0)2 282 61 21

© Belgian Federal Government  | Disclaimer |  Privacy