Getuigenis Charles

Toen ik mijn diploma economie op zak had, startte ik mijn loopbaan in de bank- en verzekeringssector. Echter, ik voelde al snel de noodzaak om te werken voor het algemeen welzijn en niet langer voor privébelangen. In de herfst van 2015, toen het Federaal Agentschap van de Schuld nieuwe werknemers zocht, greep ik mijn kans. Ik zag de mogelijkheid om in de publieke sector te werken, terwijl ik me bleef ontwikkelen op financieel gebied ... en ik vergiste me niet!

Het team dat ik begin 2016 vervoegde, is onder meer belast met het contact met de investeerders, namelijk alle publieke en private instellingen die in "Belgisch papier" beleggen. We bezoeken ze bovendien regelmatig om hen op de hoogte te houden over de toestand van België (politiek, economie, hervormingen ...).

Een ander belangrijk onderdeel van mijn functie betreft de communicatie en de publicaties van het Agentschap (resultaten van uitgiftes, jaarverslagen, internetsite ...)

Ik ben dus bijna aan het einde van mijn zesde jaar bij het Agentschap en ik ben er nog steeds trots op deel uit te maken van een organisatie die zo'n beslissende rol speelt in de financiering van de Staat.